Uw medische gegevens thuis bekijken via computer of app

Bij onze huisartsenpraktijk kunt u uw eigen medische gegevens zelf bekijken op de computer of in de app Uw Zorg Online. U ziet dan bijvoorbeeld: de adviezen van de huisarts, de uitslag van onderzoeken en de lijst met uw medicijnen. Ook kunt u via deze weg uw vaste medicatie bijbestellen.

De huisarts schrijft uw medische gegevens in uw medische dossier. U kunt deze gegevens zelf inzien op uw telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Het is wettelijk geregeld dat inzage mogelijk is vanaf de leeftijd van 16 jaar. Meer informatie kunt u vinden op: www.thuisarts.nl/nieuws/uw-medische-gegevens-bekijken

Hoe meldt u zich aan voor Uw Zorg Online?

Hoe komt u online bij uw medische gegevens?

  • Log in op www.praktijkdesniep.uwzorgonline.nl
  • Of maak gebruik van de Uw Zorg Online app die u kunt downloaden in de App Store (Apple) of Playstore (Android)
  • Kies één van de opties ‘Medicijnen’ of ‘Uw dossier’; de opties ‘ Berichten’ en ‘Afspraken’ zijn nu niet in gebruik.

Zijn uw gegevens veilig?
Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens! Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een ander bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.